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Samstag, 29. August 2009

Meringue-Pilze / Meringue Mushrooms

Zutaten (für ca. 35 "Pilze"):
1/2 Cup Eiweiß (ca.3-4 Eier)
1/4 TL Weißweinessig oder Zitronensaft
1 Prise Salz
1 TL Vanille (gemahlen)
1 Cup Zucker
1 TL ungesüßter, dunkler Kakao
ca. 25 g dunkle Schokolade

Zubereitung:
Den Ofen auf 115°C vorheizen. Zwei Backbleche mit Backpapier auslegen.

Das Eiweiß mit dem Mixer schaumig schlagen, dann langsam den Essig, das Salz und die Vanille hinzufügen und dann das Eiweiß weiterschlagen, bis es ganz fest ist.
Dann langsam (!) nach und nach den Zucker einrieseln lassen und immer weiter rühren, so dass der Zucker nicht auf den Boden sinkt. Ca. 5 Minuten auf niedriger Stufe weiter schlagen.

Die Masse in einen Spritzbeutel füllen und auf dem ersten Blech die Pilz-Hüte aufspritzen. Auf einem anderen Blech die Stämme aufspritzen, indem ein Wenig Meringue-Masse auf das Blech gespritzt und der Spritzbeutel dann ruckartig hoch gezogen wird.

Zum Schluss mit Hilfe eines Siebes etwas Kakao auf die "Pilze" geben.

Ca. 30 Minuten backen, abkühlen lassen.

Dann die Unterseite der Pilz-Hüte mit geschmolzener Schokolade bestreichen und einen Stamm ankleben. Fertig!




Ingredients (for 35 "mushrooms"):
1/2 Cup egg whites (about 3-4 eggs)
1/4 teaspoon white vinegar or lime juice
1 pinch of salt
1 teaspoon vanilla extract
1 Cup white sugar
1 tablespoon unsweetened cocoa powder
25 g dark chocolate

Preparation:
Preheat the oven to 115°C. Line 2 cookie sheets with parchment paper.

In a large bowl, whip egg whites with an electric mixer until foamy. Add white vinegar/lime juice, salt and vanilla and then continue whipping until the egg whites hold soft peaks. Gradually (!) sprinkle in the sugar and continue whipping until the mixture holds stiff shiny peaks.

Place a round tip into a pastry bag, and pipe the mushrooms caps by squeezing out round mounds of meringue onto one of the prepared sheets.
For the stems, press out a bit of meringue onto the other sheet and then pull the bag straight up.
Dust the mushroom caps with cocoa, using a small sifter.

Bake for about 30 minutes and cool completely.

Spread some melted chocolate over the bottom of the caps and dip the tips of the stems in chocolate and press lightly together. Done!

1 Kommentar:

  1. thanks for letting me taste a few. delicious! and they looked soooo real. i gave one to T and said: d"o you want to taste a mushroom?" he looked at it with disgust thinking it was a real mushroom and said: "yuk!" i said: "these are special mashrooms that helen has made." then he ate it and was asking for more :).

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