BODEN:
280 g Mehl
6 EL Kakaopulver
120 g Puderzucker
1 Prise Salz
200 g Butter (kalt, gewürfelt)
1 Eigelb
BELAG:
90 g Zartbitter-Schokolade
150 g Nüsse (das Rezept sieht Pecannüsse vor, ich habe allerdings Macadamia-Nüsse verwendet)
85 g Butter (weich)
175 g braunen Zucker
3 Eier
2 EL Crème double
2 EL Mehl
Zubereitung
1) Für den Boden Mehl, Kakao, Zucker und Salz in eine Schüssel geben. In die Mitte eine Mulde drücken un
2) Den Teig aus der Folie auswickeln, ausrollen und die Form damit auskleiden. Den Te
3) Für den Belag die Schokolade im Wasserbad schmelzen und ein wenig abkühlen lassen. Erst die Butter
Die Nüsse hacken (einige zur Dekoration übrig lassen) und zusammen mit dem Mehl ebenfalls unterrühren.
4) Den leicht vorgebackenen Teig aus dem Ofen nehmen und den Belag auf dem Boden verteilen. Die übrigen Nüsse halbieren und dekorativ auf der Masse verteilen.
5) Im vorgeheizten Backofen bei 165° ca. 20-30 Minuten backen, dann mit Alufolie abdecken, damit der Kuchen nicht zu dunkel wird und weitere 20-25 Minuten backen.
Ingredients
FLAN CASE
280 g flour
6 tablespoons of cocoa powder
120 g icing-sugar
1 pinch of salt
200 g butter (refridgerated, diced)
1 egg yolk
TOPPING
90 g dark chocolate
150 g pecans (I used macadamia nuts instead)
85 g butter
175 g brown sugar
3 eggs
2 tablespoons "Crème double" (Dr. Oetker)
2 tablespoons flour
Preparation
1) For the flan case, mix flour, cocoa and salt in a large bowl. Make a hole in the middle and drop in diced (cold) butter and egg yolk. Knead all ingredients and form a ball. Wrap in plastic wrap and refridgerate for about 1 hour.
2) Unwrap the dough, roll out and put in a pie/quiche tin. Cut out baking parchment in the seize of the tin and put over the dough. Pin down with pulses (e.g. peas) and blind-bake for about 10 (recipe says 20 minutes, but from my experience that's far too long) minutes at 150° C.
3) For the topping melt chocolate, let cool down a little and add butter and sugar. Stirr well. Then carefully add in eggs and Crème double. Finally chop nuts (leave a few for decoration) and add to the other ingredients with the flour.
4) Place topping on the pre-baked dough and decorate with mottled nuts.
5) In the preheated oven, bake for 20-30 minutes at 165° C, then cover with aluminium foil and bake another 20-25 minutes.
2) Unwrap the dough, roll out and put in a pie/quiche tin. Cut out baking parchment in the seize of the tin and put over the dough. Pin down with pulses (e.g. peas) and blind-bake for about 10 (recipe says 20 minutes, but from my experience that's far too long) minutes at 150° C.
3) For the topping melt chocolate, let cool down a little and add butter and sugar. Stirr well. Then carefully add in eggs and Crème double. Finally chop nuts (leave a few for decoration) and add to the other ingredients with the flour.
4) Place topping on the pre-baked dough and decorate with mottled nuts.
5) In the preheated oven, bake for 20-30 minutes at 165° C, then cover with aluminium foil and bake another 20-25 minutes.
this looks really yummy!!!
AntwortenLöschenSieht echt sehr Lecker aus! Da bekomme ich sofort Appetit! Werde mir das Rezept mal speichern.
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